Tuesday, April 17, 2012

Saage tuttavaks - väike Värvuke


Pühapäeva hommikuse une katkestab telefoni sõnumihelin. „Kui ärkad, palun helista kohe, mul on hädaolukord.“. Kuna sõnum tuleb kodust, kus varjupaigast võetud kiisu Aada ja hoiukass Jennifer, siis on magus uni hoobilt unustatud – hädaolukord saab olla ainult kassidega. Aga kus tegemist kassidega, seal alati ees üllatused. Seekordne üllatus siis väike värvuke akna taga - suure kortermaja esimese korruse aknalaual istus varasel hommikutunnil nooruke kolmevärviline kiisu. Perenaise esimene mõte oli kiisule lihtsalt natuke süüa panna akna taha, aga värvuke otsustas teisiti – lipsas avatud aknast imekiiresti tuppa.

Kuna perenaine kiirustas tööle, siis tuli värvukesel veeta päev vannitoas, teistest kiisudest eraldi. See on lihtne ettevaatusabinõu, sest iial ei tea, mida kodused kassid uustulnukast arvavad, samuti võib tänavalt tulnud kass kanda mõnd nakkust.

Õhtul sai värvuke üle vaadatud, tuvastatud ülisõbralik iseloom, ühtegi haigust ega vigastust silma ei hakanud. Küll tundub kiisu natuke kõhnakene, aga kui arvestada, et tegemist on veidi üle pooleaastase kassilapsega, siis võib see olla lihtsalt ealine iseärasus. Kiisu kasukas on puhas, seega pikka tänavaelu ilmselt olnud ei ole.

Pühapäeva õhtuks jõudis värvuke hoiukodusse Nõmmele. Esialgu vajab ta rahu ja vaikust, et tänavale sattumise shokist taastuda.

Selliste leidlaste puhul on esimene käik proovida üles otsida kassi pererahvas. Nii on kassi leidmise kuulutused üleval Kassiabi kodulehel,  Loomade Hoiupaiga kodulehel,  samuti levitatakse infot Facebookis.

Kui keegi tunneb ära oma väikese värvukese või tunneb keegi väikese värvuke omanikke – palun andke endast teada – kas viidatud linkidel olevatel kontaktidel või MTÜ Kass ja Pojad e-posti aadressil kassjapojad@gmail.com.

No comments:

Post a Comment