Friday, February 8, 2013

Üürnik Kimi lugu


MTÜ Kass ja Pojad proovib oma hoolealuste eluga kursis olla ka siis, kui kiisud juba uutes kodudes täieõiguslikud pereliikmed on. Vahel tuleb info kirjade ja piltidega, vahel teeme koduvisiite. Vahel leiame meediast teate leitud kassist ja kui kattuvaid asjaolusid on mitu, hakkab tööle häirekell. Viimsis leiti must-valge suur sõbralik isakass. Meie Lemmy uus kodu on Viimsis, Lemmy on suur, must-valge, supersõbralik. Helistasime asja uurimiseks ja Lemmy välistamiseks kuulutuse juures olevale numbrile. Ei olnud tegemist meie Lemmyga. Jutuajamisest sümpaatse vanaprouaga selgus aga nii mõndagi kurvastavat ja soov kiisut aidata sundis kirjutama seda postitust. Võimalik, et info lünklikkusest tulid mõned ekslikud järeldused, aga kirja saab pandud lugu nii, nagu vanaprouaga arutades ühiselt mõistsime. Meie jutu kangelane sai nimeks Kimi, nagu see kuulus rallisõitja.

Vanaproua tütre pere ostis korteri. Eelmise omaniku üürnikud kolisid välja. Või siis peaaegu välja. Ühel ilusal päeval istus korteri ukse taga Kimi ja oli sellise näoga, et see on tema koduuks. Kui Kimi ukse tagant minema saadeti, proovis ta sisse pääseda rõdult ja aknast. Kass käitus täpselt nii, et tuleb oma koju ja on siiani ju igati oodatud olnud. Paraku oli peres juba kass, kurjavõitu kassiemand, ja pererahval ei olnud kuidagi võimalik Kimile kodu pakkuda. Väljas oli talv, tuisuilmad, külmakraadid. Kimi sai natukeseks tuppa sooja, kuri kassiemand peideti nendeks tundideks tagatubadesse.
Kimi on vahva ja väga inimsõbralik kass. Noor ja mänguhimuline, samas ka hell ja lähedust otsiv. Igal võimalusel poeb istujale sülle või lamajale rinna peale nurru müristama. Vanaproua ja tema tütre pere hakkasid otsima võimalusi Kimile kassiväärse elu pakkumiseks.

Vallavalitsus soovitas pöörduda Kassiabi poole. Tallinna Loomade Hoiupaiga kutsumisest küll räägiti, aga mõte jäeti katki, kui tõdeti, et hoiupaigale seadusega antud kaks nädalat kassi hoidmise aega võib Kimile olla liiga vähe. Kassiabi oli nõus aitama, kui inimesed ka ise oma abikäe ulatavad. Nii käis Kimi kliinikus kastreerimisel ja vaktsineerimisel ning sai vaktsiini kinnistumiseks vanaproua juures nädalakese tubast armuaega. Nüüd on Kimi Kassiabi hoiukodus uue kodu ootel.
Kuna Kimi oli kiipimata ja kastreerimata, võib arvata, et endised omanikud tema elu ja turvalisust väga kõrgelt ei hinnanud. Seega ei esita me üleskutset aidata kass tagasi koju. Kimi on väärt head ja hoolivat pererahvast. Kodupakkumised on oodatud Kassiabi kontaktidel 555 71 625, info@kassiabi.ee.

No comments:

Post a Comment