Thursday, June 13, 2013

Saage tuttavaks - Sipsiku pere

Ühes Tartu korrusmaja hoovis elas suur kassikoloonia. Elu oli nagu lill - majarahvas andis süüa, peavarjuks oli hoovinurgas kahekordne kuur. Jutt kassidest liikus nii ja naa ja jõudis lõpuks Tartu Kassikaitse kõrvu. Tänaseks on õu tühi (hiljutistel luureandmetel liigub seal aegajalt mõni kodune vabakäigukass) ja kassid kes juba uutes kodudes, kes veel hoiukodus.

MTÜ-l Kass ja Pojad ei ole küll otsest seost Tartu kassidega, aga tahame aidata Sipsikul ja tema toredatel lastel leida tee uutesse kodudesse.

Sipsikul on vanust natuke üle aasta. Kassikaitse vabatahtlik märkas teda juba möödunud sügisel, aga abivajajaid oli temast enne veel palju-palju. Imekombel elas Sipsik külma talve üle. Karv pulstis ja autode all konutamisest õline saabus Sipsik hoiukoju paar kuud tagasi - suur nagu maakera. Sellest maakerast  sai 4. mail üks õnnelik emme ja neli vahvat kassititte. Sipsik on väga hea ema ja pisikesed on hästi kasvatatud. Iseloomult on Sipsik rahulik ja paimaias - üle kõige meeldib kõrvataguste ja kõhu sügamine. Hellusest näksab - aga ainult siis, kui armastus liiga suureks läheb. 



Tänaval sai Sipsik teiste kassidega hästi läbi, kuid emadus on teinud teda liigikaaslaste suhtes ettevaatlikuks ja tõrjuvaks. Et säästa hoiukodu päriskasse, peab inimeste eemalviibimise ajal Sipsik koos pesakonnaga mahtuma suurde puuri. Oi seda rõõmu, kui õhtul kassipere jalutama lastakse. Hoiukodu pererahvas veedab nüüd õhtuid piip-televisiooni saatel - vallapääsenud kassilapsed jooksevad piiksudes ühest toanurgast teise, teevad oma tavalisi kassipojavallatusi ja asendavad täielikult TV3 või YouTube pakutavat.

Kassipoegi on neli, kõik oskavad juba iseseisvalt süüa ja kasutavad korralikult liivakasti. Emme on siiski veel väga oluline ja kassipoegade loovutamine on võimalik alles peale 10. juulit. Aga külla minna ja sõprust sobitada, ka kodupakkumisi teha võib juba praegu. Kassipojad saavad enne loovutamist parasiiditõrje, emme Sipsik steriliseeritakse.
Röövlitütar Ronja, kolmevärviline plika ehk pere kõige suurem kisakõri igas tegevuses - pikali/püsti/süües/juues/kõige rohkem olles unine. 







Ints ja Kribu, punavalgekirjud poisid, on väsimatud ringitatsajad ja väikeste õdede kiusajad.

















Sonja, mustvalge plika, perekonna kõige parema söögiisuga on pigem omaette kulgeja ja hingelt unistaja. 

Kassipere hoiukoduga saab ühendust meiliaadressil 





No comments:

Post a Comment