Monday, October 14, 2013

Miisu, Jenny ja Lily läksid koju

Koju minna on ju nii lihtne - eeldusel, et see kodu on olemas. Kui me siin saame kirjutada läks-koju-pealkirja, siis tähendab see reeglina tööd ja soosivat saatust.

MTÜ Kass ja Pojad on valinud üheks kassidele kodu-otsimise võimaluseks osalemise kassinäitustel. Uhkete tõukasside kõrval astuvad üles meie vahvad maatõugu triibikud, mustvalged, punased, marmorkarvalised. Kallid tõukassid on vaatamiseks, meie kiisikud lubavad lahkesti pai teha, tulevad sülle ja rõõmustavad nurruga. Kui on vaja kõrgete kohtunike pilgu alla astuda, teevad meie kiisud seda vankumatu enesekindlusega.




12.-13. oktoobril Lauluväljakul olid kohal ja valmis kodupakkumiste nimel tööd tegema meie malbe kassiema Miisu ja kassipreili Jenny. Miisu astus üles ka võistlusel ja pälvis laupäeval IV, III, II ja I koha ning pühapäeval kolm I kohta ja ühe III koht. Miisu sai kohtunikelt kõvasti kiita -  ilus, malbe, sõbralik, heas kaalus. Miisu taipas lennult, kuidas istuda ja kuidas astuda ja võlus kohtunikke muheda nurrumisega. Õige pea tuli ka kodupakkumine. Väikeste lastega pere, suured loomasõbrad kõik. Miisu võidurosettidest enam paelus neid Miisu lahke pilk ja armas olek. Hoolimata võistluse-väsimusest suhtles Miisu kodupakkujatega, koos hoiukodu perenaisega arutati Miisu eelistusi ja harjumusi, räägiti Miisu minevikust ja tulevikust uues kodus. Nõudmised-pakkumised said tasakaalu ja nii sõidutatigi Miisu peale näituse lõppu uude koju. Küllap võttis Miisu endale esialgu aega välja puhkamiseks ja varjulises kohas pika uinaku tegemiseks.

Meie täname Miisu uut pererahvast ja soovime Miisule ilusat elu.

Kassipreili Jenny ei olnud üles antud võistlejate nimekirjas, sest pelgasime, et ta võib liialt väsida ja pingele mitte vastu pidada. Muidugi oli meie hirm asjata. Jenny on väga vastupidav ja väga terve närvikavaga. Kuigi kohtunike laudadele Jennyl asja ei olnud, ei saanud ta ikkagi mahti puuris istuda. Sülest sülle, ühe paikäe alt teise paikäe alla. Kudistage kurgu alt, tehke pikk pai ninaotsast viimase sabakarvani, imetlege ilusat triibumustrit, kuulake meloodilist nurrumist - Jenny pakkumiste nimekiri oli pikk. Siis tuli esimene kodupakkumine, teine kodupakkumine, kolmas, neljas..... 







Jenny jättis kodu üle otsustamise inimeste hoolde, palus ennast puuri tagasi panna, võttis mänguhiire mõnusalt kaissu ja jäi ümbritsevast melust hoolimata magusalt magama. Jenny selja taga, kuid mitte Jenny teadmata, sõlmiti kokkulepe kojuminekuks.

                                                                                                                                                                                                                                             




Täna juba saabusid Jenny esimesed kodu-uudised. ja mitte lihtsalt kiri, vaid ikka pilt ka, peretütre joonistatud. Pere on Jennyga väga rahul. Esimeste kodutundide diivanialusest hiilijast sai varasteks hommikutundideks reaktiivlennuki mootori häälega nurruv käpamassöör. Jenny on jõudnud natuke pahandustki teha (kassid ja draakonipuud - vastupandamatu tõmme?), mõne mängudemonstratsiooni esitada, süüa, juua, kastis käia, magada ja kõiki pereliikmeid oma nunnu-olekuga hullutada. 

Meie täname Jenny uut pererahvast ja soovime Jennyle ilusat elu.
Pered, kes Jennyst ilma jäid, et pea mitte uue lemmikuta jääma. Üks pere uuris meie teisi hoolealuseid ja otsustas üle vaadata pisikese Lily. Lily hoiukodu hindas kodupakkumise sobivaks ja nüüd on Lily koduga kass. Kodukass. Lubadusega kasvada suureks ja tubliks.

Meie täname Lily uut pererahvast ja soovime Lilyle ilusat elu.






MTÜ Kass ja Pojad tänab  näituse korraldajat Cleopella kassiklubi võimaluse eest oma kasse näidata ja kõiki inimesi, kes meie kiisudele tähelepanu pöörasid, annetusi tegid ja meist oma sõpradele - tuttavatele räägivad. Kõigil, kel jäi mõni meie kiisu silma ja südamesse ning kel kodus vaba kassikoht - meie kiisud ootavad jätkuvalt kodupakkumisi.

No comments:

Post a Comment