Thursday, December 5, 2013

Saage tuttavaks - Jennifer

Jenniferi kurbmäng algas kaks kuud tagasi, just siis "tekkis" väike must kiisu Vääna-Jõesuu tankla juurde. Kus oli ta enne, teab vaid tuul. Võibolla oli Jennifer võetud suviseks seltsiliseks suvekoju, võibolla lastele mänguasjaks. Või siis viis õnnetu juhus ta kodust eemale ja tema pererahvas siiski otsib teda taga?

Vääna-Jõesuu tankla. Maantee. Palju autosid ja suured kiirused. Palju kiirustavaid inimesi, ei kuskil kassile sobivat kohakest. Kiisuke nutab ja vaatab iga peatuvat autot tähelepanelikult - ühest sellisest tõsteti ta välja, võibolla nüüd tõstetakse sisse tagasi? Siis peatub üks auto, sealt väljuvad inimesed, märkavad pisikest õnnetut kassi ja otsustavad tegutseda. Sest õnnetu kassike püüab kõigest väest saada tähelepanu, tuleb sülle ja nurub paisid. Iga killuke pisikeses kehas hüüab - palun aita, palun päästa.



Kassike autosse ja veterinaari juurde. Selgub, et Jennifer ei olegi kassilaps, vaid täiskasvanud kass, kelle kasv pidurdunud ja kaalu vähem kui 2 kilo.  Kõlab arsti otsus - kass peab sööma ja kosuma, peab saama hellitatud ja hoitud. Õnneks ei ole Jenniferil tervisehädasid, silmad on korras, karvkate puhas. Arsti ettekirjutuse järgi pannakse paika ussirohu ja vaktsineerimise ajakava.

Hoiukodus näitas Jennifer, et on tegelikult kodukass, mitte mingi tänavakass. Liivakasti otstarvet ei olnud talle vaja selgitada. Samuti teadis Jennifer kohe, et üks õige kass magab öösel voodis ja päeval diivanil, et inimeste lähedus on hea. Kodukassi-minevikku tunnistab ka üks kurb fakt - Jennifer kardab paaniliselt välisust, tal on justkui hirm, et äkki aetakse teda jälle õue, külma ja nälja kätte.




Hei, kas mängime?
Jennifer on kosunud ja puhanud. tehtud on vajalikud vaktsiinid ja selja taga ka steriliseerimisoperatsioon ja kiipimine Jenniferi leidjad said hoiukodu pakkuda vaid piiratud aja. Muidugi oleks nad tahtnud Jenniferile pakkuda päris kodu, aga paraku ei ole see võimalik. Ja nii liikus Jennifer edasi MTÜ Kass ja Pojad hoiukodusse. Hoiukodusse, kus ootas ees Coco. Meil oli just seda hoiukodu välja pakkudes väike salaplaan - leida tee Coco muutmiseks, aidata Cocol üle saada hirmust inimeste ees. Jennifer, kes on hästi hea iseloomuga, rahulik ja leebe, oleks hea õpetaja. Ootame-vaatame, kuidas Coco ja Jennifer ühte hoiukodusse ära mahuvad.




Coco avaldab arvamust
Uus hoiukodu saatis juba esimese "aruande" - kassid väldivad teineteist, seega kismat ei ole, ning tundub et nad on nii rahumeelsed, et võivad teineteisega täitsa ära harjuda küll. Jenniferist nii palju, et tegemist on ideaalse kassiga. ta on supersõbralik, paimaias, mängib, on samas rahulik ja malbe - tundub olevat ka lastekass. Kass, kes on iseendaga ilusti sina peal, kompleksivaba ja suhtleja.


Hoolimata sellest, et Jenniferil on täita Coco õpetamise ülesanne, ootab ta pikisilmi kodupakkumisi. Jennifer sobib ideaalselt perekonda, kes tahab endale tõeliselt rahuliku loomuga süle- ja musikiisut ega hülga teda  kunagi. Leidjad hoiavad Jenniferi käpakäigul silma peal ja on valmis vajadusel teda  transportima kõikjale Eestis.

Jennifer asub hoiukodus Õismäel ja ootab kodu-pakkumisi telefonil  56951865 või 5038083.


No comments:

Post a Comment