Wednesday, April 2, 2014

Saage tuttavaks - härra Armas

Härra Armas tekkis Lasnamäe tänavatele jaanuaris, just neil kõige külmematel päevadel. Hoolitsetud kasukaga, heas toitumises, viisakas ja tagasihoidlik. Võttis vastu pakutud toidupala, kuid väga lähedale võõraid endale ei lasknud. Vaatas  mõtliku ja uuriva pilguga, justkui küsides -  mis toimub, miks mind ümbritseb kõle linnakeskkond, kuidas ma leiaksin tagasitee oma koju, oma inimeste juurde?

Selliste kassidega kohtumistel on alati esimene mõte - kass on eksikombel tänaval, kogemata koduuksest välja lipsanud. Ikka ja alati loodame esmalt, et  keegi otsib oma lemmikut taga, kuskil ootab oma pesa ja toidukauss, pererahvas, kes majade ümber kiisutades oma lemmikut otsib, pere lapsed koduakendel pimedasse õhtusse vaatamas ja ootamas.... Härra Armas on ju igati tore kass, uhke venesinise kasukaga, valge maniskiga, tiheda vuntsiga vahva mustriga ninal. Järgmine mõte - kass on kastreerimata, kiipimata - võibolla ei ole tema pererahvas ikkagi väga hoolikas ja hooliv, võibolla lasti härra Armas meelega välja jooksuaja kihke rahuldama, või kolis pererahvas ja uude koju ei olnud kassil asja?

Tänane seis on selline, et härra Armas toibub kastreerimisest, puhtaks pestakse  tema kasukas, mis tänaval muutus sini-valgest must-halliks. Kass kiibitakse ja kiip kantakse registrisse. Nädalaks on olemas hoiukodu, kus kass saab operatsioonist taastuda. Aga edasi?

Meile tundub, et härra Armas on intelligentne ja arukas loom. Siiski anname endale aru, et ühtede inimeste reetliku käitumise  võib härra Armas üle kanda inimestele üldse ning tema muutumine seltsivaks ja sõbralikuks kodukassiks võib võtta natuke aega. Seega esialgu otsime hoiukodu, kes võtaks enda peale suure ülesande rehabiliteerida inimkond ühe kassi silmis. Muidugi on oodatud ka päriskodupakkumised. Ja eks võtame jutule ka härra Armsa pererahva, kui nad oma lemmikut taga igatsevad.

Härra Armsa esindaja koduotsingutel vastab telefonil 5038083.

No comments:

Post a Comment