Monday, October 27, 2014

Kes tuleb appi? Domino-perekond Sakus, kassiteismelised Kohilas...

Eesti Loomakaitse Selts on teinud käesolevast sügisest väikese vahekokkuvõtte ja pöördunud kasse abistavate organisatsioonide poole -  koduta kassipoegi on kuidagi ülemõistuse palju. Abipalveid tuleb järjest ja need on kurvalt sarnased - suvilarajoonide kassid, suurte elamute kassid, kassipojad üksi ja koos emaga. kassipoegi üksikult ja nelja-viiekesi.... Kui isakass saab tänaval hakkama (mitte hästi ja mitte kaua), siis kassiemmed ja kassilapsed on kõige suuremas hädas, kõige haavatavamad.
Leidub häid inimesi, kes hädasolijaid märkavad ja asuvad abi otsima. Kassiabiorganisatsioonide hoiukodud on täis, kuhjaga täis. Uusi hoiukodusid tuleb juurde vähe. Ilmselgelt ei jõua organisatsioonid kõiki aidata. Ja ilmselgelt ei ole kõigil abiotsijatel endal võimalik võtta hädalisi oma koju. Aga midagi tuleb ette võtta, kuidagi tuleb kokku viia inimesed, kes hädasolijatele abi otsivad ja inimesed, kes ei ole veel abiorganisatsioonidega seotud, kuid kes tahavad aidata.
Sellesse postitusse mahub kaks pesakonda, üks tiba paremas seisus kui teine, kuid mõlemale on vaja tõsist abi. Hea lugeja - palun vaata ringi oma kodus ja kaalu, kas saaksid natukegi aidata? Seekord otsime tõesti reaalset abi, sooja tuba ja toidupalakest, hoolivat kätt ja kannatlikku meelt. Annetusi, raha me seekord ei otsi - MTÜ-l Kass ja Pojad ei ole kuidagi võimaliks neid kiisusid oma hoole alla võtta ja nii ei saa me nende heaks ka annetusi kulutada.
Domino-pere elab Saku suvila-rajoonis. Kassiema, ilmselt paar aastat tagasi suveseltsilisena sinna sattunud ja jäänud. Kolm kassipoega, sündinud ilmselt juuni alguses. Kassiemme on ettevaatlik ja jääb inimeste suhtes äraootavale seisukohale. Kassilapsed on sündinud põõsa all, inimene on neile tundmatu ja võõras. Selle pesakonna kodustamine ei pruugi olla lihtne ja kerge, kuid kindlasti ei ole see lootusetu. Me ei peaks hindama kelleski ainult välist ilu, kuid praegu rakendan domino-pere ilu küll nende päästmise vankri ette - millised väljendusrikkad näod, millised uhked ja keerukad mustrid, milline elegantne must-valge kombibatsioon! Kui need väikesed külmetavad ja kohmetunud kiisikud kord on puhtaks pestud, trullaks toidetud ja paisõltlasteks treenitud, on ilu ja harmoonia nende kodudes garanteeritud.









Lea
Tont
Lea ja Tont on Kohila suvilarajoonist. Kassiemme jäi koduta kevadel, kui tema peremees suri. Pärijatel on huvi vaid maja(müügi) vastu, loom ei tõota ju tulu, vaid kulu ja seega pärandi hulka ei arvata. Lea ja Tont on hetkel külma käest ära ja nende eest hoolitsetakse, aga kui kiiresti ei leidu neile päris oma kodusid, siis vajavad nad uut hoiukodu. Kassiemme on jätkuvalt suvilarajoonis ja proovib seal hakkama saada. Ka on väljas veel üks selle pesakonna kassipoeg. Need kiisikud on enam-vähem koduvalmis. Tondi kohta kirjutab leidja - väga laheda iseloomuga kiisu, kedagi ei karda, ainult mängiks, nurrub pealtnäha niisama ja kogu aeg kas siis mängulustist, soojatundest või mõnusast küljealusest. Lea kohta kirjutab leidja - vahvas tumedas leopardimustrilises kasukas kiisu on rahulik ja vaoshoitud, veel natuke arg, kuid nöörijupi tagaajamises kindel meister, väga maias ka.
Hea lugeja - palun vaata neid pilte ja mõtle, kas saad aidata. Mõtle, kas mugavus-tsoonist väljasaamine on liiga keeruline. Mõtle, et kui sul on kõik hästi, siis on sul jõudu ja tahtmist aidata abivajajaid. Mõtle, et sa suudad seda! Mõtle, et Sa saad aidata hoida ja väärtustada elu.
Domino-pere abipakkumised on oodatud telefonil 56 60 60 77 ning Lea ja Tondi pere abipakkumised telefonil 58104192 



No comments:

Post a Comment