Tuesday, January 6, 2015

Saage tuttavaks - Tviidi


Vahetult enne jõulupühi saime abipalve - Harjumaal,  Roobuka külas on toidupoe juures väga sõbralik emane tiine kass. Mõte sellest, et pisikesed kiisulapsed peaksid sündima jää- ja lumekuhjade vahel ja kassiemme peab tegema üle võimete käivaid pingutusi nende elushoidmiseks, hakkas kiiresti nullima igasugust pühademeeleolu. Nagu tavaliselt ei olnud vaba hoiukodu. Inimesed olid seotud pühadeplaanidega, ärasõitudega. Alla anda, jätta saatuse hooleks ... Kassi leidja lubas teha kõik kiisu transpordiks vajaliku, aidata kanda kulusid, oleks vaid koht, kus ootaks soe tuba ja lahke meel...

Kassiabimaailmas juhtub alailma väikesi imesid. Vabatahtlike read täienevad kummalisi teid pidi ja inimeste soovidel aidata ei ole piire. Meie uus hoiukodu, kus resideerub Siidik, otsustas aidata ka uustulnukat.  Nii sündiski ühe saatuse hooleks jäetud kassikese jaoks väike jõuluime, külm ja lumine poetagune vahetus sooja ja mugava toakesega, kohakesega jõulupuu all.

Mõned päevad hoiukodus on andnud kiisule aega kohaneda. Nimetame ta Tviidiks. Hoiukodu annab teada, et uustulnuk on täitsa kodune kiisu, väga seltsiv, kuid ta hammustab. Ehk on teda jalaga löödud vms, kuid kui äkilisi liigutusi teha, hüppab kohe jalga kinni. Iga päevaga muidugi rahulikum ja seda hammustamist vähem. Siidikuga vahel ikka kaklevad, oluliselt mitte, rohkem on mossitamist. Liivakasti kasutab ilusti, mängib väga palju. 

Tviidi leiukoha lähedal on suvilarajoon, kõige tõenäolisemalt on tegemist nn suvekiisuga, kes sügise saabudes pererahva plaanidesse enam ei mahtunud ja kes üksinda suvilasse maha jäi. Muidugi on olema õhkõrn võimalus, et keegi oma kallist lemmiklooma taga otsib. Sellisel juhul ootame eriti häid põhjendusi kiisu kadumiseloole ja veenvaid lubadusi, et kiisu enam kunagi ebaturvalisse olukorda ei satu.


Peatselt saab kiisu arsti juures läbi vaadatud, võimalik kiip kontrollitud, edasised terviseplaanid paika pandud. Siis aga hakkame Tviidi tulevikku planeerima, talle turvalist kodu ja armastavat pererahvast otsima.

No comments:

Post a Comment