Monday, April 6, 2015

Siidik läks koju

Mõni kass kohe oskab – leiab inimese, kes teda hädas märkab ja aitab. Kolib sisse ja on heal meelel natuke hoiukass. Siis rajab vaikselt tee hoiukodu inimeste südamesse. Algul on natuke abitu ja õnnetu. Siis on natuke rõõmsam, kuid siiski äraolev, ootav. Seejärel teeb ennast vajalikuks. Seejärel muutub hädavajalikuks, asendamatuks. Ja siis võtab imestunult vastu pereliikmete otsuse – hoidmisel, ajutisel peatumisel on lõpp – kodukassi staatus on käes. Natuke üle nelja kuu on möödunud ja Siidi uus perenaine kirjutab nii - Siid on nii hella hingega kass ja võtab omaks inimesi väga raskelt ja ka meie oleme temaga juba nii harjunud, et ju ta siis ikka pidigi meile jääma :) Peale seda, kui Tviidi ära läks, on Siid kogu aeg kusagil, mitte ei peida end enam radika all. Mida aeg edasi, seda mõmmimaks ta muutub. Ei kujuta enam ette, kuidas saaksin lapse magama, sest ainuke vabatahtlik magama minek on koos Siidiga. Lisatud pildil poiss ja kass - nad on koguaeg sellised :).

Meil on hea meel, et ühe kassikese elu on taas rööbastel. Ühe hoiukodu kaotus on kassi koduleidmise kõrval tühine. Meie suur ja siiras täna Siidiku perele märkamast ja aitamast.

Abipalve siia lõppu ka – kui on vabatahtlikke, kel soov proovida kätt (ja südant) hoiukoduna, palun kirjutage meile kassjapojad@gmail.com. Hoiukoduks sobib iga kodu, kus soov ja tahtmine aidata. Kasuks tuleb varasem kassiga kooselu kogemus, aga võib-olla on just hoiukodu pakkumine esimene samm kasside tundmaõppimisel. Meie aitame nõu ja jõuga, tarvikute, toidu, kliinikuga. Kohe on algamas kassipoegade hooaeg – vajame inimesi, kellega koos aidata.

No comments:

Post a Comment