Tuesday, August 25, 2015

Orientaale?

Pruunitooniline triibiktüdruk
Olude sunnil tuli meie tubli must kassiema koos pisiperega kolida uude hoiukoju, kus ees juba kolm perekassi. Eks natuke imestust, solvumist ja üleolekut perekasside seas ju tekkis, aga nüüd on siiski olukord normaliseerunud ja kaheksapealine kassikari täidab pererahva päevi toidulaua ja liivakastiga seotud kohustustega, aga ka vaatemänguliste kassitempudega, väikeste suhtedraamadega, paivajaduse rahuldamisega.  Noorim perekass, kes leppis sellega, et ta ei olegi enam pesamuna ja lemmik-hellik, on pisikestele suurepärane lapsehoidja  ja kasuema. Vanema perekassid saavad olla tõelised karjajuhid ja häälekalt korda nõuda, kui hoiulised nende privaatruumi kuritarvitavad.

Pikaninaline triibipoiss
Hoiulised ise aga arenevad ja õpivad kodukassi-tarkusi. Kassiemme on iseloomult pigem leebe, rahulik ja tasane, kuigi mõnikord ka susiseb, kui end ohustatuna tunneb. Kassiemme välimus annab aimu, et nn maatõugu kassiga tegemist ei ole. Või siis maatõugu küll, aga see maa on kuum, savannide ja suurte kaslaste maa. Orientaali tõule sarnased omadused – pikk koon, pikk saba ja sihvakas olek – on kassiema edasi andnud ka mustadele tütrekestele. Triibuline kassipoiss on samuti tavatult pika ninaga. Vaid väike pruunitriibuline kassitüdruk on nagu eesti maatõugu triibikud.
Orientaalsed õekesed
Triibulised kassilapsed on omandanud kõik kodukassile vajalikud oskused – magamiseks on inimeste voodi ja mõistlik on jälgida inimeste tegemisi, küll siis maitsvaid toidupalakesi pakutakse ja sülle võetakse. Mustad iludused on pisut äraootaval seisukohal, tagasihoidlikumad.

Kes vähegi kassilastega kokku on puutunud teab, et sõnad ega fotod ei suuda edasi anda seda, millised kassid tegelikult on. Oma silmaga vaadata, oma käega pai teha, mänguasjaga meelitada ja näpuotsast hõrgutusega toita – siis saab kätte õige tunde kassilapse kohta.


Kiisud, ka kassiema, ootavad häid kodupakkumisi, on vaktsineeritud ja kiibitud, kassiema steriliseeritud. Lähem info telefonil 56669098, kassjapojad@gmail.com.





No comments:

Post a Comment