Friday, October 2, 2015

Veel Kriimu triibulistest

Marta
Meie vahva suvilakassi Kriimu enda elu ja tema viimase(!) pesakonna elu on kenasti korraldatud, kuid ühe erandiga – Kriimu kõige tragim ja tublim, esiklaps Marta on veel kodu-ootel. Marta on Kriimu väike koopia ja kuna me teame Kriimut kui äärmiselt tublit kiisut, head hiirepüüdjat,  puhtuse ja korra armastajat, siis on arvata, et Martast tuleb samasugune korralik kodukass.


Marta hoiukodus on mõne kuu vanune imik ja Marta on tubli lapsehoidja. Vana Keldi legendi järgi on kõik triibulised kassid, kellel M täht otsa ees, Neitsi Maarja erilise eestkoste all. Laudas, kus Jeesus ilmale tuli, tõi samal ajal pojad ilmale ka üks triibuline kiisu. Kui Jeesuslaps nuttis, olevat Maarja palunud loomi lapsukest rahustada. Kõik loomad proovisid, aga kellelgi ei õnnestunud. Siis hüppas triibuline emakiisu Jeesuslapse hälli, keeras ennast kerasse ja hakkas lapsele nurrulaulu laulma. Jeesuslaps rahunes ja jäi magama. Maarja aga kinkis tänutäheks kõigile triibulistele kassidele otsa ette märgi M - Maarja kaitse all.


MTÜ Kass ja Pojad osaleb lauluväljakul 10. oktoobril  klubi Jessy kassinäitusel ja 17.- 18. Oktoobril klubi Cleopella kassinäitusel. Kui loetud päevade jooksul Martale kodupakkumist ei tule, siis saab lauluväljakul Martaga lähemalt tutvust sobitada. Samuti on kohal linnakassi Nora lapsed Reti ja Ruben, Maia ja Ida.

Marta kodupakkumised on oodatud telefonil 56668525.

Nora ja tema laste kodupakkumised telefonil 56669098. 

No comments:

Post a Comment