Tuesday, February 23, 2016

Nora läks koju. Reti läks koju. Edward läks koju.


Kindlasti toimub oluline osa elust internetis. Ka koduotsivad kassid on internetis olemas ja väga paljud neist leiavad oma kodud just internetisuhtluses. Aga vahel on ka teismoodi, vahel kohtuvad kass ja tema inimene silmast silma. Kohtuvad ja loovad liidu.
Laupäevasel näitusepäeval püüdis puuris pilke kõige ehtsamat triibulist maakassi tõugu Reti. Austajaid ja imetlejaid oli palju, räägiti ääriveeri kodupakkumise jutte, uuriti Reti harjumusi ja iseloomu.  Puuri juures peatus pikemalt üks perekond, liikus tiiru näitusesaalis tõukasse silmitsedes, siis taas meie Reti juures. Selgus, et pere on eelmise lemmiku lahkumise järel lõpuks valmis uuele kiisule oma kodu ja südame avama. Reti malbe ja leebe oleks võlus neid jäägitult. Meid võlus pere kindel ja kaalutud soov. Kokkulepe sai sõlmitud. Hoiukodu perenaine viis Reti pühapäeva õhtul uude koju ja kirjutab nii:“ Tundus, et Reti kohaneb päris kiiresti, sest hakkas kohe ringi käima ja saime korraks isegi tal saba püsti. Ütlesin, et eks ta natuke ilmselt nutab ka ja perenaine ütles, et siis hakkab tema ka nutma. Sellest kassist saab neile nagu laps.“.
Nora kojumineku-uudis on tegelikult nö tagantjärele. Hoiukodust, kuhu Nora oma viie järglasega kevadel olude sunnil maandus, on saanud talle päriskodu. Hoiukodu perenaine ütleb küll, et ta on mustade kasside fänn, aga ega kasukas siis kõike ära ei tee. Norake on väga vahva kass, iseloomuga ja isemoodi. Suhtlemisaldis, kuid samas saab ka iseseisvalt hakkama. Ilmselt on Nora ja tema perenaine väga ühte moodiJ
Pühapäevasel näitusepäeval troonis puuris Edward. Ütleme küll, et omadele Eddy, aga see , kuidas kiisu armastab pai ja tähelepanu, teeb nende „omade“ ringi ikka väga suureks. Ei olnud vist hetkegi, kui keegi Eddyt ei paitanud, süganud või kamminud. Eddy  suure inimestelembuse kütke jäi Soome perekond, kes näitusel üht oma kuuest tõukassist esitles. Küllap on neil kodus puudu just selline paisõltlane, tingimusteta sõber. Rääkisime, arutasime, kaalusime. Eddy hoiuperenaine võitles pisaratega. Kokkulepe sai sõlmitud. Kõik rahvusvaheliseks transpordiks korraldatud. Sõnad peale loetud, infoliinid paika pandud. Soomes ootab Eddyt kasside unistuste maja, palju ruumi ja turvaline vabaõhujalutusala ja kindlasti palju-palju tähelepanu ja armastust.

Meie tänusõnad näituse korraldajatele. Suur ja südamlik tänu kasside uutele kodudele.

No comments:

Post a Comment