Monday, September 12, 2016

NOPi gurmeeturul

MTÜ Kass ja Pojad pakkus laupäeval NOPi gurmeeturul taas võimalust aidata. Müüsime koduseid hoidiseid, et koguda raha kasside kliiniku-kulude katteks.
Oleme NOPi gurmeeturul juba mitmendat korda. Tore oli kogeda, et oleme inimestele meelde jäänud – paljud tulid meie leti juurde kindla teadmisega – ostu tehes saab panustada koduta kasside aitamisse. Meele tegi rõõmsaks noorpaar, kes tuli küsima kurke, sama häid kui eelmistel aastatel. Proua, kes mõned aastad tagasi ostis meilt poekoti, tuli meid tervitama ja näitas, et kasutab meie kotti kui ühte oma lemmikut. Põgusaid kohtumisi sai ridamisi, meile sooviti edu ja kordaminekuid kasside aitamises. Meie müügiletilt kadusid ostjate kottidesse-korvidesse hoidised, mille tooraine koduaedadest ja puhastest metsasaludest. Müügiks paneme kokku hoidised oma perede talvevarudest, seega kõik on väga naturaalne ja sooja südamega loodud.
Keset turupäeva pidime aga ette võtma ühe päästeoperatsiooni. Nimelt tuli meie laua juurde (kuhu siis veel, kui suur silt värava vastas teatab kassidest) härra, süles peen tõukass. Kuna turul liikus lemmikloomi palju, arvasime algul, et kiisugi on pererahvaga koos ostlema tulnud. Kuid siis selgus – kiisuke oli nukralt kükitanud tänaval. Leidjale tundus võimatu, et selline kass oleks koduta hulkur, pigem on tegemist kaotsi läinud lemmikloomaga. Meie vabatahtlik sõitis kassiga kliinikusse, kus selgus – kiip on olemas, kuid omaniku andmeid registris mitte. Kiibist ei ole kasu, kui seda registrisse ei kanta – kas sellest on nii keeruline aru saada? Siis tuli appi kõikvõimas internet – teated Facebookis Nopi kohvikule, Märgatud Tallinnas kommuunile. Peagi saabus telefonikõne – pere oli käinud NOPis söömas ja kass oli autost välja pääsenud. Nüüd on kiisu kodus tagasi ja sõnad peale loetud – kiip registrisse ja kass sõidab autos ainult transpordipuuriga!

Meie veetsime suurepärase sügispäeva ja lugesime kokku kassa, mis lubab meil tasuda näiteks 5 steriliseerimise või 15 vaktsineerimise eest. Sellest rahast on väga suur abi.


Täname NOPi peret, kes meile alati väga hea müügikoha annab ja meid lahkesti võõrustab. Täname kõiki turulisi, kes meie letilt ostu tegid. Soovime kõigile meeldivaid hetki meie hoidistega maiustamisel. Kohtumiseni järgmisel turul, seni hoidke oma lemmikloomi ja andke meile teada, kuidas ostuga rahule jäite ja mida järgmisel korral meie letil näha tahaksite!

No comments:

Post a Comment