Wednesday, March 15, 2017

Saage tuttavaks - Alexander

Alexander ehk omadele Sass on pärit Keila garaažikasside triost. Tema õekesed on Pesaleidja hoole all, meie proovime oma jõududega Sassile kodu leida.
Sellisele kuldsele kassile koduleidmine ei tohiks olla raske ja keeruline. Kass, kes esimese poolaasta oma elust elas õues, kus inimene tähendas küll toitu, aga võis tähendada ka jalahoope või kiviviskeid, on supersõbralik. Igal juhul ei tähendanud inimene enne sooja pesa, süles mõnulemist ja paide nautimist – see kõik on nüüd  Sassile endastmõistetav. Mõni teine kass oleks sellise elu peale otsustanud, et inimene ei olegi rohkem väärt kui toidupoolist jagama.
Mõni teine jah, aga mitte Sass. Muidugi uudistab Sass uut tuppatulijat esialgu ohutust kaugusest, aga kui inimene sõbralikult räägib, tuleb Sass oma kandilisel kõnnakul ligi, ronib võimalusel sülle või toetab oma kere vastu inimest ja nurrutades pakub oma turja silitamiseks. Huvitaval kombel ei vaata ta  toidukausi poole enne, kui kasukat on piisavalt triigitud. Sassi leivanumber on sõtkumine – ja uskuge, väga suurtest käppadest tulevad välja väga suured küüned – aga kriimustamise või kraapimise ohtu ei ole olemaski.
Hoiukodu ülesanne on teha võimalikult ilusad pildid, et koduotsimiskuulutus internetiavarustest hästi silma torkaks. Esimesest hetkest fotokaga oli selge – saame suurel hulgal ülilähivõtteid vurrudest ja ninast. Natuke kavalust ja tulid ka paremad pildid, aga klassikalist portreed istuvast kassist – ei sellist saa Sassist.
On sulaselge raiskamine, et selline inimsõbralik kass istub hoiukodus – ikka päris oma kodu, päris oma inimesed on need, kes väärivad ja vajavad ülevoolavat kassihoolt. Uues kodus võib olla teisi kasse, lapsi – mida rohkem, seda parem, iga paikätepaar on hinnas.

Kodupakkumised on oodatud telefonil 5038083, e-postil kassjapojad@gmail.com




No comments:

Post a Comment